Διδάσκουν

HBH ANASTASIADOU (LRAD)

Έχει χορογραφήσει πολλά μπαλέτα για παιδιά , (μερικά από τα οποία αναφέρονται στην ενότητα ‘Gallery’). Τα θέματα  συχνά προέρχονται από γνωστά παραμύθια, η από ιστορίες που εμπνεύστηκε και δημιουργησε η ίδια. Έχει δημιουργήσει επίσης πολλά μικρά χορευτικά με διάφορα θέματα, για  ηλικίες 4 ετών έως και επαγγελματικό επίπεδο, οι οποίες συμπεριλάμβαναν κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό και τζαζ.

Μέσα από τα πολλά χρόνια εμπειρίας της, στη διδασκαλία τόσο στη σχολή της όσο και σε άλλες, έχει κατανοήσει πλήρως την τεράστια ποικιλία σωματικών  διαφορών, την κινητικότητα, την ευελιξία σε κάθε χορευτή, τη σταδιακή εξέλιξη από την νηπιακή ηλικία έως και την εφηβεία. Θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρώνεται κανείς στις αδυναμίες του ατόμου, και να βοηθά ριζικά στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, είτε πρόκειται για τη μουσικότητα, κλασσική γραμμή, εστίαση  και αμέτρητες άλλες τεχνικές και εκφραστικές λεπτομέρειες.

Εχεί επιλεχτεί ως μέντορας από την RAD, εκπαιδεύοντας δασκάλες χορού στο διετές πρόγραμμα του CBTS(Certificate of Ballet Teaching Studies)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΠΑΛΕΤΟ)

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ»,  απαντούσα στη κλασσική ερώτηση των μεγάλων από την προσχολική μου ηλικία.

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»,  η συμβουλή του μπαμπά μου,και αυτό έκανα.

Η αγάπη μου  για τον κλασσικό χορό μεγάλη, και ο στόχος του μπαλέτου  πάντα στο μυαλό και στη ψυχή μου.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Αγγλικό Σύστημα της R.A.D. δίπλα στην ταλαντούχα και αγαπημένη μου δασκάλα Eleanor Needham.Παράλληλα σπούδασα στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης  Κονταξάκη.  Δίπλωμα διδασκαλίας μπαλέτου και μοντέρνου στο I.S.T.D.  Σεμινάρια και μαθήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πτυχίο Πιάνου. Μαθήματα λάτιν, τάνγκο, φλαμένγκο

Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, αφοσιώθηκα στη διδασκαλία μπαλέτου,

 με πολύ αγάπη , φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες και ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού.

Προετοιμάζω μαθητές για τις εξετάσεις της R.A.D.  όλων των επιπέδων  και έχω οργανώσει- χορογραφήσει πολλές παραστάσεις μπαλέτου:  Πεντάμορφη και το Τέρας, Ωραία Κοιμωμένη,  Δον Κιχώτης, Κοπέλια κ.α. Συμμετοχή  μαθητών στο φεστιβάλ  Ελλ.Συλλόγου R.A.D. και σε  παραστάσεις του RussianMoscow  Ballet.

Σκοπός μου να εμπνέω και να μεταδίδω την αγάπη μου για το χορό στα παιδιά

ΑΝΝΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΑΚΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ)

Η Άννα Ζευγολατάκου είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη και πλήρες μέλος της Royal Academy of Dance. Υπήρξε ενεργό μέλος της επαγγελματικής ομάδας κλασικού και σύγχρονου χορού της Νίκης Κονταξάκη και συμμετείχε σε διάφορα έργα όπως Συλφίδες, Σερενάτα του Balanchine, Κουρσάρος, Κοπέλια, The Cage του J.Robins. Διδάχτηκε Jazz Dance και Contemporary Dance στη Γενεύη και στο “The School at Jacob’s Pillow”. Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού χορού και ρεπερτορίου της RAD, τεχνικής σύγχρονου χορού με τους R.Caputo, W.Perron, L.Marian, Μ. Ανθυμίδου, Μ.Ναλμπάντη, σύνθεσης χορογραφίας και contact improvisation με τους K. Koegel, J. Nelson, D. Saxon, καθώς και εργαστήρια χορού με τους M. Louis, Alberto del Saz, Inbal Punto, Russel Maliphant, Pui Horta. Γνώρισε τη μαγεία της ουδέτερης μάσκας μέσα από τη κινησιολογία για το θέατρο με τον Luc de Smet. Από το 1997 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, δημιουργικό χορό και μουσικοκινητική, jazz, hip-hop σε σχολές χορού και σχολεία και οργανώνει σεμινάρια contact improvisation. Τέλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και του εθελοντισμού έχει προσφέρει χρόνο και υπηρεσίες στο Κέντρο Ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας της ΜΚΟ Κλίμακα που εποπτεύεται από το ΥΥΚΑ, καθώς και στις ΜΨΑ της ΑΜΚΕ Ίασις.

Για το project γονείς και παιδιά 
«Μαμά, μπαμπά..ελάτε να χορέψουμε, παίξουμε και να τραγουδήσουμε!»

πχ:

-ΑΓΚΑΛΙΑ…στο πάτωμα, με μεταφορά στο χώρο, τρέχω και…
-ΓΕΦΥΡΑ… φτιάχνω και περνώ
-ΤΟΥΝΕΛ…όλοι μαζί…από πάνω…από μέσα
-ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΩ …και γλιστρώ
-ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ… τυλίγω…ξετυλίγω…
-ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ…σε πλάθω όπως θέλω
-JUMPS…πήδα πάνω από τα χέρι μου…
-ΚΥΚΛΟΙ… «ζωγραφίζουμε» μαζί σχήματα
-ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
-ΖΥΜΑΡΙ…μασαζ…
-ΕΜΠΟΔΙΑ…βρες τρόπο να περάσεις
-ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

με σεντόνι, σχοινιά, μεγάλες μπάλες, στρωματάκια, εφημερίδες,πορτοκάλια

...φαντασία να υπάρχει!😊


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ- (ΜΠΑΛΕΤΟ)

H Χριστίνα Παπανίκου γεννήθηκε Aττική το 1990. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό και μοντέρνο χορό. Tο 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον μοντέρνο χορό αποκτώντας το ADVANCED 2 του συστήματος I.S.T.D. Λονδίνου. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς και θεάτρου ( στον ΄Ιασμο). Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού με τη σχολή Λίνα Αλμυράντη με κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες. Παρακολουθεί μαθήματα Pas de Deux από τον χορευτή της ΕΛΣ NIKO MOΣXH. Tο 2012 αποφοίτησε ως δασκάλα κλασικού χορού της RAD (Royal Academy of Dance). Διδάσκει κλασικό μπαλέτο από το 2012 με μεγάλη Αφοσίωση και ιδιαίτερη αδυναμία στα νήπια, .